Udruga veterana SJP „ALFA“ zasluženo dobila svoju pjesmu ”Nisi sam”

Jučer je premijerno predstavljen novi singl Alena Nižetića „Nisi sam“. Riječ je o pjesmi humanitarnog karaktera posvećenoj članovima Udruge veterana SJP „Alfa“ . Pjesmu je uglazbio i aranžirao kantautor Goran Topolovac, a prema tekstu književnika i novinara Krešimira Butkovića otpjevao ju je pjevač Alen Nižetić uz glazbenu produkciju Ade Iftića.

Nekadašnji pripadnici SJP „Alfa“ djeluju okupljeni u istoimenu Udrugu veterana koja dugi niz godina provodi razne humanitarne aktivnosti i projekte od kojih su mnogi uspješno realizirani. Posljednja u nizu je humanitarna akcija za šesteročlanu obitelj Ivice Šuškovića Hansa te još trojice pripadnika Alfi čije obitelji su se našle na cesti zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici. Podsjetimo, Specijalna jedinica policije „Alfa“ ustrojena je u ljeto 1991. godine, sudjelovala je u svim borbenim akcijama u Domovinskom ratu, a od osnutka do danas broje 42 poginulih, stradalih i prerano umrlih. Kao znak zahvalnosti za svu žrtvu i postignuća SJP „Alfi“ u Domovinskom ratu, ali i za humanost, empatičnost, sebedajnost i ono najvažnije – ljudsku dobrotu u miru, skladana je pjesma „Nisi sam“.

Pozitivan osvrt na buduću himnu Alfi iznio je jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić: „Nisi sam je vrlo dobra pjesma pa tako i izvedba Alena Nižetića. Fino prilagođen aranžman i ulaz u modulaciju primjeren takvoj vrsti glazbe, te isto tako i dobra svirka kao i gitarski solo. Osobno sam vrlo vezan uz Dalmaciju pa mi se tako dopada i mala doza mediteranskog ugođaja koji čujem u pjesmi. U svakom slučaju Udruga veterana SJP ALFA dobila je sasvim zasluženo svoju dostojanstvenu himnu.“ Skladatelj i dirigent, Mladen Tarbuk, uz stručnu ocjenu svoj osvrt zaključio je riječima: „Slijedom izloženog smatram da pjesma NISI SAM zadovoljava sve zahtjeve koji se stavljaju pred himnu ili znak jedne vojne ili policijske postrojbe, čemu zacijelo pridonosi i emotivni naboj teksta.“

Sva sredstva uprihođena od dobiti u medijima bit će usmjerena na račun Udruge veterana SJP „Alfa“ za buduće humanitarne akcije.

 

FOTO:Specijalna Jedinica Policije ALFA

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.