Treba li vrećicu od čaja ostaviti u šalici ili ne?

Postoji debata oko toga trebate li vrećicu od čaja ostaviti u šalici dok pijete ovaj napitak ili biste je odmah trebali izvaditi. I jedno i drugo ima svojih prednosti i mana, a na kraju se zapravo sve svodi na osobni ukus i preferencije.

Čaj ima brojne zdravstvene prednosti, a prilikom pripreme ovog napitka trebali biste pratiti upute na vrećici čaja u kojima se i navodi trebate li izvaditi vrećicu ili ne.

Naime, ako vrećicu od čaja ostavite u šalici dok ga pijete, to može uzrokovati kiseli okus. To biste trebali imati na umu kada razmišljate o tome hoćete li čaj piti s vrećicom u šalici ili ćete je ipak izvaditi. Ako vam više odgovara kiselkasti okus, onda vrećicu možete ostaviti unutra. Ako vam to pak ne paše, izvadite vrećicu nakon pripreme čaja.

Prednosti čaja

Postoje razne vrste čaja, a svaki od njih ima jedinstvene prednosti i blagodati. Većina ljudi najčešće pije zeleni čaj, bijeli i crni čaj. Najčešći biljni čajevi koji se konzumiraju su čaj od mente, đumbira, kamilice, hibiskusa i maslačka.

Studija iz 2016. godine otkrila je da zeleni čaj ima izražena protuupalna svojstva. Nadalje, poznato je da se u čaju nalaze visoke razine antioksidansa koji se bore sa štetom koju mogu izazvati slobodni radikali.

Studija iz 2015. godine otkrila je da zeleni čaj sadrži biljne polifenole koji imaju značajna antioksidativna svojstva.

Da biste maksimalno iskoristili blagodati čaja, ne biste trebali stavljati puno šećera, piše Live strong.

Kako napraviti čaj?

Najprije odaberite kvalitetan čaj. Lišće čaja ubacite u cjedilo za čaj i ubacite je u šalicu, a ako koristite čaj u vrećici, onda samo vrećicu ubacite u šalicu. Prokuhajte šalicu vode i prelijete je preko lišća, odnosno vrećice od čaja. Pričekajte tri do pet minuta, ovisno o vrsti čaja.

Nakon toga možete maknuti vrećicu od čaja prije nego počnete piti ovaj napitak. Pojedinci ostavljaju vrećicu u šalici, navodeći da čaj tako ima bogatiji okus. No, sve ovisi o osobi i vlastitim preferencijama.

 

Izvor: N1

Foto: Pexels

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.