ŠKORO GUBI TLO POD NOGAMA: Odrekao se bivših suradnika, optužio ih da lažu! Traži se javna isprika

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Domoljubnog pokreta Miroslav Škoro je u svom obraćanju iznio niz neistina o medijskoj platformi Stvarnost.hr.

Zbog prava hrvatske javnosti na točne informacije i zaštite slobode govora medija, a što je od iznimne važnosti, tražimo javnu ispriku uz pojašnjenje činjenica.

Naime, naša grupacija Stvarnost medija je koncesionar u franšizi koji upravlja s 49 portala vlastitih domena diljem Republike Hrvatske. Portali su osnovani prošle godine u mjesecu studenom, dakle devet mjeseci prije predstojećih parlamentarnih izbora, a s ciljem zadovoljavanja potreba naših sugrađana o što boljoj informiranosti. Tako su npr. osnovani i portali u pojedinim gradovima i općinama u kojima ne postoji niti jedan drugi elektronički medij. U prilogu dostavljamo popis svih portala Stvarnosti.

Također ističemo kako je Miroslav Škoro sebi uzeo ulogu neovisnog analitičara te proglasio ankete objavljene na Stvarnosti lažiranima. Prema istraživanju portala moja-anketa.com, ankete su na dan objavljivanja ukazivale na one rezultate koji su i prikazani po izbornim jedinicama. Anketa je rađena na bazi meta podataka prikupljenim na internetskim platformama. Istini za volju, slične ankete su objavili i drugi mediji u vremenu od slijedeća 72 sata, a koji su uslugu istraživanja uzeli od nekih drugih agencija. Prema tim anketama MOST- u se predviđa i bolja prolaznost u predstojećim izborima nego na stranicama Stvarnosti.

Napominjemo kako 49 portala Stvarnosti objavljuju lokalne i nacionalne vijesti i preuzimaju  vijesti koje su viralne u svojim domenama.  U te svrhe preuzet je generički redakcijski članak koji najbolje objašnjava rezultate statistika uz koje je uvrštena pripadajuća anketa za tu izbornu jedinicu.

Miroslav Škoro je do sada koristio usluge istog tima u predsjedničkoj kampanji i nije imao primjedbe na analize i prikupljene meta podatke.

 

Napade Miroslava Škore i Telegrama smatramo neutemeljenima i izrazito neprofesionalnima. Ostalim medijima poklonit ćemo posebnu pozornost u daljnjem radu. Otvoreni smo za svu profesionalnu i pozitivnu suradnju.

 

Stvanost.hr

 

Foto: slika zaslona/video

 

 

 

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.