Realne su šanse da Željko Sabo porazi Panavu u utrci za gradonačelnika. Evo i zašto?

Temeljiti svoje razmišljanje na naslovu članka možemo na način. Da bivši gradonačelnik Vukovara Željko Samo vrlo lako može postati i budući, obzirom da Sabo praktički nema krucijalnih političkih grijeha. Ono što mu se stavljalo na teren, čin je onaj što svakodnevno političari rade, naglasak na svakodnevno.

Naime, ne zaboravimo mega afere HDZ-ovih političara koje su oštetile državni proračun za milijarde, a i time direktno svakog stanovnika Republike Hrvatske, čak i one još koji nisu rođeni. Što je to kad povučemo paralelu s “grijehom” Željka Sabe za što je čak i nepravedno osuđen. Njegov “grijeh” pored mega afera HDZ-ovaca i inih, koje je teško više i nabrajati. Da je to zanemarivo, priznajmo sami sebi!

Ono što još visi u javnom mjenju građana Vukovara je Željko Sabo kao dobri duh Vukovara. Koji je svim silama se borio za dobrobit svoga grada. A ono za što je Sabo osuđen, praktički Vukovarci mu niti nisu zamjerili.

S druge strane imamo aktualnog gradonačelnika Penavu, koji politički luta, samim time niti nema čvrst politički stav. Ne propitkujemo apsolutno ništa što je Penava napravio za grad Vukovar, ili još nije napravio. Ono što je bitno sam grad nije dovoljno ekonomski podigao, nije zadržao mlade, nije zadržao niti postojeća radna mjesta. To je ono što Vukovaru treba, i to je ono što Sabo nudi, i što je u svom mandatu uspijevao.

Vukovar je hrvatski grad, grad simbol, to je nesporno i bitno, i do toga treba držati, ali ne po svaku cijenu držati se toga na uštrb životnog standarda Vukovara, i samih Vukovaraca.

Taj ekonomski prosperitet grada Vukovara je manjkavost gradonačelnika Penave, nedovoljno vizije, ili znanja!? S druge strane isti ekonomski prosperitet grada je bio Sabin prioritet. I tu je ono ključno što može prevagnuti u Sabinu korist, te mu dati “popravni” u obliku idućeg mandata za gradonačelnika.

Stvar je vrlo jednostavna, građani Vukovara žele bolje živjeti, i dobro se sjećaju koliko je Sabo “kopao” i rukama i nogama da tako bude.

Ponavljamo, građani žele u grad Vukovar nove investicije, nova radna mjesta(…). Odlaskom iz HDZ-a Penava čak nema niti tu mogućnost više lobiranja za grad Vukovar, mada mu nisu bili niti idilični odnosi s HDZ-om dok je i bio aktivni član. Ovako sam na vjetrometini praktički može biti samo gradonačelnik bez perspektive. Dok je Sabo gradonačelnikovao i u vrijeme HDZ-ove vladavine i pored toga grad je ekonomski kročio naprijed. Stvar je vizije, znanja i stručnosti za koje je Sabo pokazao da posjeduje, te kvalitete i kompetencije. Ostaje nam za vidjeti, pred nama je.

Autor Ivica J.
Foto Željko Sabo (Facebook)

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.