ODRŽANA 7. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KRIŽ

U petak, 17. prosinca 2021. godine održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Križ na kojoj je nazočilo 11 od 13 članova Općinskog vijeća. Nakon što je usvojen Zapisnik s prethodne sjednice općinskog vijeća Općine Križ te Dnevni red 7. sjednice Općinskog vijeća, tijekom aktualnog sata, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić izvijestio je članove Općinskog vijeća o aktualnim događanjima u razdoblju od protekle sjednice Općinskog vijeća.

Još je jednom naglasio zadovoljstvo što je Županijska skupština Zagrebačke županije u listopadu 2021. godine donijela Zaključak o sklapanju ugovora o javnoj usluzi za županijski prijevoz putnika. Sukladno toj Odluci od 1. siječnja 2022. godine stanovnici Zagrebačke županije pa tako i Općine Križ, mogu računati na kvalitetniju uslugu javnog prijevoza na autobusnim linijama unutar Zagrebačke županije. I Općina Križ uskoro će nakon dugog niza godina, ponovno dobiti linijski prijevoz autobusom koji će stanovnicima omogućiti putovanje unutar Općine, ali i prijevoz do Grada Ivanić-Grada. Na području Općine Križ linijski prijevoz obavljati će tvrtka Maluks promet d.o.o. Ivanić-Grad. Vozni red objavljen je na Internet stranici Općine Križ. Načelnik je informirao članove općinskog vijeća da je između ostalog, u Općini Križ održan koordinacijski sastanak LAG-a Moslavina, a na kojem su predstavljeni do sada odrađeni koraci u izradi Brand strategije regije Moslavina.

U nastavku sjednice članovi Općinskog vijeća Općine Križ razmatrali su prijedlog Plana gradnje komunalnih vodnih građevina na vodoopskrbnom području Općine Križ za 2022. godinu. Istim je u 2022. godini u planu izgradnja manjih uličnih vodovoda i kanalizacija, ali i izgradnja kanalizacije u Matkovićevoj ulici u Križu, za što se Općina nada sufinanciranju odnosno realizaciji u suradnji s Hrvatskim vodama i Vodoopskrbom i odvodnjom Zagrebačke županije d.o.o. Zagreb. Spomenuti plan jednoglasno je usvojen.

Općinsko je vijeće jednoglasno usvojilo i Odluku o načinu raspodjele novčanih sredstava iz Proračuna Općine Križ za 2022. godinu namijenjenih financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Istom se određuju prioritetna područja za financiranje projekata i programa udruga od posebnog interesa Općine Križ u 2022. godini i način raspodjele sredstava. Utvrđuje se ukupan iznos sredstava od 740.000,00 kunanamijenjen za financiranje sljedećih prioritetnih područja od posebnog interesa Općine Križ: Financiranje programskih djelatnosti udruga u kulturi – iz raspoloživih sredstava Općine u ukupnom iznosu od =150.000,00 kn; Financiranje programskih djelatnosti udruga u području zdravstva, socijale i preventive, iz raspoloživih sredstava Općine u ukupnom iznosu od =40.000,00 kn te Financiranje programskih djelatnosti udruga u području sporta, iz raspoloživih sredstava Općine u ukupnom iznosu od =550.000,00 kn.

Jednoglasno je donesena i Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika Općinskog vijeća Općine Križ iz Proračuna Općine Križ za 2022. godinu. Istom se sukladno Zakonu zasvakog člana Općinskog vijeća utvrđuje  isti iznos sredstava za redovito godišnje financiranje i to  =2.000,00 kuna godišnje, a raspoređena sredstva doznačuju se na središnji račun političke stranke, odnosno poseban račun nezavisnih vijećnika za redovito godišnje financiranje svoje djelatnosti, svakom pojedinom članu Općinskog vijeća tromjesečno u jednakim iznosima od =500,00 kn.                                                        

Razmatran je i prijedlog Zaključka o utvrđivanju prijedloga za imenovanje člana Uprave – direktora trgovačkog društva IVAPLIN d.o.o. Ivanić-Grad. Općinski načelnik Općine Križ informirao je članove općinskog vijeća da dosadašnji direktor spomenutog trgovačkog društva odlazi na drugo radno mjesto te da je temeljem javnog natječaja, novi, a ujedno i jedini Kandidat za tu funkciju Siniša Halaš. Općinsko je vijeće s tri suzdržana glasa i 8 glasova za utvrdilo prijedlog Zaključka koji se upućuje Skupštini trgovačkog društva Ivaplin d.o.o. Ivanić-Grad, tijelu nadležnom za imenovanje Uprave.

Također s tri suzdržana glasa i 8 glasova za doneseno je Rješenje o razrješenju i imenovanju člana  Povjerenstva za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Križ. Naime s pozicije člana povjerenstva razriješen je Marko Dokmanić, a novom članicom imenovana je Lidija Bahlen.  

U nastavku sjednice jednoglasno je donesena Odluka o utvrđivanju vrijednosti te evidentiranju nekretnine u vlasništvu Općine Križ u poslovnim knjigama. Također je donesena Odluka o  izdvajanju novčanih sredstava za  naknadu za pruženu energetsku uslugu u iznosu od 383.000,00 kn za plaćanje mjesečnih iznosa za naknadu za pruženu energetsku uslugu tijekom 2022. godine.

Zadnja točka dnevnog reda, Odluka o davanju na upravljanje i održavanje zgrade ustanovi predškolskog odgoja i obrazovanja u Križu također je jednoglasno usvojena. Naime, istom je temeljem odredbi EU projekta sukladno kojem su dobivena sredstva za izgradnju vrtića, određeno da Općina Križ bude vlasnik izgrađenog objekta 5 godina te je stoga zgrada na adresi Ulica Josipa Čopora 15, Križ, dana na korištenje sada i službeno ustanovi pod nazivom Dječji vrtić Križić-kružić.

Podijeli na društvenim mrežama

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.