ODRŽANA 10. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KRIŽ

Deseta sjednica Općinskog vijeća Općine Križ održana je 25. travnja 2022. godine, a nazočno je bilo 12 od 13 članova Općinskog vijeća. Nakon što je predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić izvijestio vijećnike o izmjeni naziva 2. točke dnevnog reda, isti je jednoglasno usvojen.

Tijekom aktualnog sata, općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić izvijestio je o aktualnim događanjima u razdoblju od protekle sjednice Općinskog vijeća. O svim aktualnostima javnost je već informirana putem medija, a Općinski se načelnik posebno osvrnuo na priopćenje koje je kupcima uputilo trgovačko društvo Ivaplin d.o.o. Ivanić-Grad. Upravno vijeće HERA-e donijelo je Odluku o početku pružanja zajamčene opskrbe plinom krajnjim kupcima, priključenima na distribucijski sustav, opskrbljivača plinom IVAPLIN d.o.o. Ivanić-Grad od strane zajamčenog opskrbljivača plinom HEP-PLIN d.o.o. za distribuciju i opskrbu plinom, Osijek, od dana 01. travnja 2022. godine kada je taj zajamčeni opskrbljivač započeo pružati zajamčenu opskrbu plinom svim krajnjim kupcima koje opskrbljuje opskrbljivač IVAPLIN. Trenutna krizna situacija poremećaja i nestabilnosti cijena plina na međunarodnom tržištu plina te rast nabavne cijena plina za više od 300% tijekom posljednjih 6 mjeseci, utjecala na poslovanje svih sudionika na tržištu plina pa i na IVAPLIN kao našeg opskrbljivača plinom. Zadnji obračun za isporučeni plin od IVAPLIN-a korisnici će dobiti zaključno za mjesec ožujak 2022. godine, s tim da će IVAPLIN kao operator distribucijskog sustava na koji je priključeno obračunsko mjerno mjesto i dalje pružati uslugu distribucije plina za koju ćete IVAPLIN-u plaćati regulirane iznose tarifnih stavki putem novog opskrbljivača plinom. Za sva pitanja o zajamčenoj opskrbi korisnici se mogu obratiti naprijed navedenom zajamčenom opskrbljivaču, a IVAPLIN također stoji na raspolaganju za eventualne upite te im se slobodno obratite na kontakte: E: ivaplin@ivaplin.hr; T: 012831270. Načelnik je također naglasio da je sudjelovao na radionici organiziranoj od strane Hrvatske poljoprivredne komore i Ureda europskog zastupnika Karla Resslera te Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a koja je dijelom održana i na području Općine Križ, odnosno na imanju tvrtke za proizvodnju i preradu povrća Veggie d.o.o. u Razljevu. Također, u svojstvu potpredsjednika LAG-a Moslavina, sudjelovao je na konferenciji za medije, odnosno javnom predstavljanju projekta Brendiranje Moslavine, koji je LAG “Moslavina” proveo u suradnji s turističkim zajednicama s područja LAG-a s ciljem bolje prepoznatljivosti regije Moslavine na turističkom tržištu.

U nastavku sjednice Općinski načelnik Marko Magdić članovima Općinskog vijeća obrazložio je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na sklapanje Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa, vezano uz potraživanje od trgovačkog društva DETMERS KONTEJNER d.o.o. u likvidaciji, Sveti Križ Začretje. Naime spomenuto trgovačko društvo u postupku je likvidacije, a od istog Općina Križ potražuje sredstva na ime neispunjavanja ugovornih obveza vezanih uz izgradnju građevine dječjeg vrtića. Naime, nakon nastanka okolnosti zbog kojih je prestao važiti ugovor o javnoj nabavi radova na spomenutom objektu s trgovačkim društvom DETMERS KONTEJNER d.o.o., a radi dovršenja započete gradnje proveden je novi postupak javne nabave i izabran novi izvođač. Uslijed primopredaje izvršenih radova utvrđeno je i kasnijom sudskom presudom potvrđeno da Općina Križ od spomenutog trgovačkog društva potražuje iznos od 1,3 milijuna kuna. Općina Križ pokrenula je sve alate naplate tog potraživanja te ishodila i pravomoćnu i ovršnu sudsku presudu. U međuvremenu je trgovačko društvo DETMERS KONTEJNER d.o.o. pokrenulo postupak likvidacije i predložilo Općini Križ sklapanje nagodbe te ponudilo uplatu novčanih sredstava u iznosu od 800.000,00 kn. Općinsko vijeće Općine Križ jednoglasno je prihvatilo prijedlog nagodbe budući da bi daljnji sudski postupak mogao bi biti dugotrajan i s neizvjesnim ishodom.

Također jednoglasno usvojen je i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Odluke o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić Križić-kružić za pedagošku godinu 2022./2023. U mjerilima su detaljnije opisane i razrađene odredbe Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Križić-kružić koju je na 9. sjednici donijelo Općinsko vijeće. Način ostvarivanja utvrđuje se sukladno primjeni mjerila u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, zbrajanjem ostvarenih bodova, a prednost pri upisu u okviru planiranog broja slobodnih mjesta po dobnim skupinama ostvaruje dijete s većim zbrojem bodova.Upis djece provodi se sukladno odredbama Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Križić-kružić, koji donosi Upravno vijeće Dječjeg vrtića Križić-kružić i ove Odluke o upisu i mjerilima upisa, koju je donijelo Upravno vijeće Dječjeg vrtića Križić-kružić, a na istu je Općinsko vijeće Općine Križ dalo suglasnost te sada slijedi raspisivanje natječaja za upis u novu pedagošku godinu.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.