Knjižnica pulske Škole za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju preuređena u fleksibilan prostor za učenje i igru

Potaknuta nadolazećim blagdanima, zagrebačka agencija Brigada i ove je godine organizirala novu, sada već tradicionalnu, humanitarnu akciju. Ovoga puta, zajedno s partnerima preuredili su knjižnicu i hodnik Škole za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju u Puli.

Tijekom dva dana,  11. i 12. prosinca, Brigadin je tim prostor knjižnice pretvorio u  fleksibilan prostor koji se lako transformira s obzirom na različite namjene – knjižnica tako sada ima zonu za učenje, površinu za igru i čitanje, te prostor rezerviran za stručnu literaturu i predavanja. U želji da prostor potiče korisnike na učenje i igru u ugodnom okruženju, bez jakih senzornih podražaja, korišteni su blagi tonovi pastelnih boja, fluidne forme i mnoštvo zelenila.

„I ove smo godine u Brigadi, umjesto klasičnih korporativnih poklona, odlučili darivati potrebite organizacijom humanitarne akcije. U jeku pandemije, uz poštivanje svih mjera i preporuka, uspjeli smo uz pomoć naših partnera uljepšati prostor pulske škole te tako razveseliti učenike s teškoćama u razvoju i njihove vrijedne učitelje i asistente. Posebnu zahvalu upućujemo profesorima i osoblju škole, tvrtki Ararea na donaciji i pomoći u realizaciji, kao i drugim suradnicima na nesebičnom odazivu, bez čije pomoći bi ovaj projekt bio teško ostvariv: Basileus, Botanike, Agencija IMC, KK Dekorativa, Medilab One i STO“, istaknula je Petra Čovran iz Brigade.

Višnja Popović, ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju u Puli, zahvalila je Brigadinom timu na ovoj vrijednoj akciji te istaknula: „Nema izgubljenog sna ako se pronađu pravi ljudi koji su spremni pomoći u pretvaranju sna u stvarnost. Tako je i naša Škola dobila nove prijatelje, zagrebačku Brigadu, koji su  ostvarili dugo sanjani san, lijepu, modernu i multifunkcionalnu knjižnicu. U ovo tužno i ružno vrijeme nama je zasjalo sunce. Učenici i učitelji uživaju u stvaranju novih priča, igara i projekta u novim prostorima, a osmijeh na dječjim licima govori više od riječi.“

Uređenje knjižnice pulske škole četvrta je u nizu Brigadinih blagdanskih akciji, a ranijih godina uredili su Dječju bolnicu Kantrida u Rijeci, Psihijatrijsku bolnicu Ugljan te zajedničke prostore Gimnazije Vukovar, a za potonju su prošli mjesec dobili i Posebno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva.

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.