Evo kako skinuti gel lak s noktiju kod kuće

Budite strpljivi i nježni i rezultat bi trebali biti lijepi i zdravi prirodni nokti.

Želite skinuti gel lak s noktiju, a ne da vam se za to ići u salon? Srećom postoje metode kojima to možete doma, a svejedno ne oštetiti nokte.

Najbrži i najučinkovitiji način uklanjanja gela je sa 100% acetonskim odstranjivačem laka (ovo se razlikuje od običnog odstranjivača laka za nokte koji je 90% acetona i 10% vode). Uz to, trebat će vam i rašpica za nokte, vata, aluminijska folija ili plastična folija, štapići za uši i neka vrsta hidratantne kreme (ulje za kutikule ili gusta krema za ruke). Također ćete htjeti zaštititi površinu na kojoj radite plastičnom folijom i/ili ručnikom jer aceton može oštetiti namještaj i pultove.

Polirajte i zaštitite svaki nokat

Za sve metode morat ćete najprije izrašpati gornji, sjajni sloj gel laka. Nanesite izdašnu količinu ulja na svaku kutikulu i okolnu kožu radi zaštite (ako ga nemate, melem isto može pomoći). Zatim treba odlučiti kojom metodom ćete skinuti gel s noktiju.

Nokat po nokat

Za ovaj pristup prvo natrgajte deset komada vate veličine nokta i izrežite deset traka aluminijske folije koju ćete u potpunosti omotati oko svakog prsta.

Zatim svaku vatu natopite acetonom. Stavite jedan komad vate preko svakog nokta i prekrijte ih malim trakama aluminijske folije za čvršće prianjanje uz nokat.

Uklonite nakon deset minuta. Ostatak laka trebao bi se oguliti i lako podići štapićem za uši ili krpicom od mikrovlakana natopljenom toplom vodom.

Dvostruko namakanje

Druga opcija je staviti posudu s acetonom na zdjelu vruće ili gotovo kipuće vode i močite nokte 10 minuta. To će vam uštedjeti muke oko zamotavanja svakog nokta, ali će vas učiniti nepokretnim, jer ćete morati držati ruke mirnima, sa savijenim prstima i noktima okrenutim ravno prema dolje.

Ova metoda nedvojbeno zahtijeva više sredstva za uklanjanje gela, a s tim i duži doticaj kože s acetonom.

Također, tijekom namakanja može vam postati neugodno vruće za dio kože koji je potopljen u acetonu. Ako vam se to dogodi, izvucite ruke van i vaticom obrišite koliko gela možete te operite ruke toplom vodom.

Metoda bez acetona

Aceton je agresivan i može skinuti prirodna ulja s kože, ostavljajući je isušenom i bijelom, pa smo isprobali prirodnu metodu.

Natapanje noktiju u zdjeli tople vode sa žličicom soli i malo sapuna za suđe će obaviti posao. Preporučuje se namakanje barem 20 minuta.

Nakon namakanja potrebno je vatom skinuti ostatke gela. Naravno, težina ili lakoća skidanje gela će ovisiti o debljini i kvaliteti samog gela.

 

Izvor: 24sata

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.