DJEČJI TJEDAN U OPĆINI KRIŽ „Uz voće i povrće sve je moguće!“

Dječji tjedan u Općini Križ obilježava se od 4. do 10. listopada 2021. akcijama Društva Naša djeca „Vladimir Nazor“ iz Križa uz financijsku i tehničku potporu Općine Križ, a sve pod zajedničkim nazivom „Uz voće i povrće sve je moguće!“

Dječji tjedanje tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća. Upravo je zato program obilježavanja Dječjeg tjedna Društva Naša djeca „Vladimir Nazor“ iz Križa usmjeren na podizanje svijesti o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani. Spomenuti program podržao je i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić budući Općina Križ s ponosom nosi naziv Općine prijatelja djece.

Što je sve idućeg tjedna pripremilo Društvo Naša djeca „Vladimir Nazor“ iz Križa u suradnji s Općinom Križ pogledajte u programu u prilogu:

Program aktivnosti:

PONEDJELJAK, 04. listopada 2021. godine                  
„Ljubav djeci prije svega“ – on line aktivnosti u organizaciji Saveza DND-a Hrvatske

UTORAK 05. listopada 2021. godine
Kreativna radionica za izradu plakata „Hrana je zdravlje“
– 18:00 sati; prostorije DND-a Vladimir Nazor, Školska ulica u Križu
 „Za prste polizati“, on line radionica zdravog kuhanja – u organizaciji Saveza DND-a Hrvatske

SRIJEDA 06. listopada 2021. godine
„Ljubav djeci u potresu“ dostava voća i povrća djeci u kontejnersko naselje u Petrinji

ČETVRTAK 07. listopada 2021. godine
Kazališna predstava „Zdravko Zdravić“,  Dječje kazalište „Šareni svijet“; Dom kulture Josip Badalić, Križ
– 9:30 sati, za učenike Osnovne škole Milke Trnine Križ od I.-IV. razreda i od 10:45 sati za djecu Dječjeg vrtića Križ
– nakon predstave podjela letaka s receptima za zdravu užinu

PETAK 08. listopada 2021. godine                                               
– 17:00 sati, postavljanje visokih gredica, sadnja jagoda i voćaka, prigodni program te brojna iznenađenja; uz dječje igralište, Školska ulica, Križ

SUBOTA 09. listopada 2021. godine
„Uz voće i povrće sve je moguće“ Radionica pripreme zdravih slatkih i slanih Kriških oblizeka, voditeljica Karmela Vukov Colić;
zatvorenog tipa

Podijeli na društvenim mrežama

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.